BrandsHEWI

HEWI x Lighthouse Hotel & Spa | Powered by Architonic

HEWI x Lighthouse Hotel & Spa | Powered by Architonic

Waarom u hotelkamers barrièrevrij moet plannen

Aantrekkelijk hotelontwerp gaat niet alleen over het creëren van een onmiskenbare feel-good sfeer. Het is belangrijk om een plek te creëren waar gasten zich thuis voelen. Maar daar hoort tegenwoordig ook steeds vaker het thema toegankelijkheid bij. In grotere huizen is het zelfs verplicht om ten minste één drempelvrije kamer aan te bieden. Barrièrevrij bouwen wordt dus ook in de hotelsector steeds belangrijker. Ontdek waarom toegankelijkheid een belangrijk onderdeel moet zijn van hotelconcepten voor de toekomst.

Mensen met lichamelijke beperkingen – zoals rolstoelgebruikers – zijn aangewezen op barrièrevrije hotels of rolstoeltoegankelijke hotels. Planners en architecten moeten niet alleen de hotelkamer barrièrevrij plannen, maar ook aandacht besteden aan de toegankelijkheid bij de planning van het hele hotelgebouw. Talloze trappen zonder lift, steile hellingen of parkeerplaatsen die niet naadloos aansluiten op het hotelgebouw worden anders al snel onoverkomelijke hindernissen. Kornelia Grundmann, eigenaar van gabana, het bureau voor toegankelijkheid, heeft in haar interview met HEWI al uitgelegd wat vooral belangrijk is in hotels. Maar er zijn ook wettelijke eisen waar hotels zich aan moeten houden.

Brochures bij deze video

Brochure

HEWI Hotel

HEWI Merkfoto
Brand information

About HEWI

Innovative by tradition: For more than 90 years, HEWI has been developing products that always focus on people and their individual needs. Our society is changing and with it the demands placed on architecture and product design. HEWI meets these challenges and develops innovative solutions in the field of sanitary ware that combine outstanding design […]

Collecties bij deze video